Over Janet van Mil

Achtergronden van mijn loopbaan

Loopbaan

Na 9 jaar in de toerisme-industrie gewerkt te hebben, stond ik door de crisis in 2009 opeens op straat. Na 7 vaste medewerkers te hebben zien vertrekken, was het voor mij ook duidelijk; ook mijn contract zou niet verlengd worden.

Ik ging dat jaar trouwen, mijn zoontje was anderhalf jaar oud. Een nieuwe baan zoeken viel toen niet mee. Maar ik geloof er in dat dingen soms gewoon zo moeten zijn. Het opent andere ramen en deuren. Ik was ook wel toe aan iets nieuws. Door mijn ervaring als reisbureau manager  wist ik dat ik goed was in contact maken met mensen, dingen duidelijk uitleggen, mensen trainen en coachen. Hier wilde ik meer mee. En die mogelijkheid kwam. 30 november op sollicitatiegesprek bij ROC Albeda in Rotterdam en per 1 december 2009 was ik aangenomen.

Van deze zet heb ik tot de dag van vandaag geen spijt. Ik had het werk gevonden waarbij ik mij nuttig kon maken in de maatschappij. Na 1 week voelde ik mij al prettig voor en midden in de klas. De tijd is snel gegaan. Ik werd in het diepe gegooid. Er was geen handleiding van hoe ik les moest geven. Wel adviezen, maar ieder op zijn eigen manier. Het was zoeken, veel voorbereiden, te veel, dingen uitproberen, feedback ontvangen, evalueren en nog eens wat proberen. Dat is altijd mijn werkwijze en mindset geweest; positief en elke dag een beetje beter.

In mijn loopbaan binnen het onderwijs heb ik verschillende rollen vervuld, zoals:

 • Teamcoach
 • Kartrekker team innovatie
 • Onderwijsontwikkelaar
 • Scrum Master
 • Zorgcoördinator
 • Coördinator studieloopbaanbegeleiding
 • Begeleider op school (BOS)
 • Studieloopbaanbegeleider
 • Docent Burgerschap, studievaardigheden, algemene luchtvaartkennis, topografie, toerisme en reisorganisatie

De laatste jaren heb ik mij vooral gericht op het ontwikkelen van innovatief onderwijs, agile werken en het coachen van docenten en studenten.

Sinds 1 mei 2019 ben ik eigenaar van LeerLust. Deze stap heb ik gezet om meer focus te krijgen op waar ik goed in ben en waar ik nog steeds beter in wil worden, namelijk coachen, trainen en begeleiden bij verbeterprocessen in het onderwijs. Een leven lang leren en elke dag een beetje beter. Daar word ik gelukkig van.

Kijk voor meer informatie over mijn ervaringen op mijn LinkedIn profiel.

Wie ben ik?

Ik ben geboren in 1981 in het mooie historische Dordrecht. En daar woon ik nog steeds. Ik ben sinds 2009 gelukkig getrouwd en samen hebben we een fantastische zoon.

In mijn vrije tijd maak ik graag verre reizen (meegenomen van mijn werk in de reiswereld), bereid ik vakanties voor, volg ik social media en lees ik veel op het gebied van onderwijsinnovatie en psychologie. Ook maak ik graag leuke uitstapjes en geniet ik van het gezinsleven.

Andere mensen omschrijven mij als positief, geduldig, betrouwbaar, ambitieus, bescheiden, creatief, doelbewust, praktisch, oplossingsgericht, enthousiast, gedreven, kritisch, zelfstandig en gestructureerd.

De vaardigheden die passend zijn bij mij, zijn coachen(d leidinggeven), samenwerken, onderwijs schrijven, plannen en organiseren, analyseren, luisteren, observeren, presenteren, trainen, duidelijk uitleggen, verbeteren, feedback geven en ontvangen.

Dit maakt mij een enthousiaste, bevlogen en betrokken coach en trainer.

Procesbegeleiding en trainingen op maat

Sinds juli 2019 sta ik onder de naam LeerLust geregistreerd bij het Centraal Register Kort Beroepsonderwijs (CRKBO). Met deze inschrijving voldoe ik aan de Kwaliteitscode voor Docenten. Trainingen, coaching en cursussen die ik geef voor onderwijsinstellingen komen hiermee, volgens Europese wetgeving, in aanmerking voor de BTW-vrijstelling. Daarmee kan LeerLust scherpe tarieven hanteren voor de Incompany trajecten.

CRKBO logo

POPULAIRE CURSUSSEN

Wil je ook toekomstbestendig onderwijs aanbieden en jezelf en/of je team verder ontwikkelen?

Schrijf je dan vandaag nog in voor een Incompany traject, cursus of training van LeerLust!

  Aanhef*

  Voornaam

  Achternaam*

  Mobiel telefoonnummer*

  E-mailadres*

  Schoolnaam*

  Adres van de school*

  Postcode*

  Plaats van de school*

  Inschrijven voor* (Gebruik Ctrl + click om meerdere te selecteren)

  Startdatum van traject, training of cursus*

  Vragen? Suggesties? Geïnteresseerd in een incompany training of cursus?

  500