Onderwijs Buddy – Individuele Coaching

Wil jij dit schooljaar meer uit jezelf halen door jezelf doelgericht te ontwikkelen? En kun je daar wel een buddy bij gebruiken die je motiveert en je met een concreet plan begeleidt bij het behalen van je persoonlijke doelen? Lees dan verder.

Je hebt vast al diverse trainingen, opleidingen en cursussen gevolgd. Stuk voor stuk zijn die vaak heel inspirerend. Maar wat doe je er daarna mee? In de waan van de dag kom je er vaak niet aan toe om echt verandering aan te brengen in je manier van werken. Het buddy-traject van LeerLust kan hier bij helpen.

In een periode van minimaal 10 weken ben ik je buddy, je onafhankelijke onderwijsmaatje. Met mij bespreek je je ontwikkelpunten, kun je sparren over zaken waar je tegenaan loopt, stel je persoonlijke leerdoelen op en houd je grip op je eigen ontwikkeling.

Kernwaarden

Mijn manier van coachen staat voor het volgende:

  • Positief – humor en gericht op wat wel mogelijk is
  • Persoonlijk – alles draait om jouw leerdoelen
  • Oplossingsgericht – praktische tips, zodat je echt verder kan
  • Elke dag een beetje beter – elke dag bezig met je ontwikkeling

Buddy-traject

Een buddy-traject bestaat uit 1 of meerdere ontwikkelcyclussen met de volgende fases:

  1. Kennismakingsgesprek
  2. Vaststellen van persoonlijke doelen en actieplan
  3. 2 keer tussentijds evalueren van de voortgang (kan ook op afstand via Skype of telefonisch). Een lesbezoek behoort ook tot de mogelijkheden.
  4. Reflecteren op de persoonlijke doelen – proces en product
  5. Verder leren en vervolgdoelen opstellen

Je werkt tijdens een cyclus in een werkboekje, waardoor je ontwikkeling zichtbaar is.

De ontwikkelcyclus duurt 10 weken of 1 onderwijsperiode. Na deze periode evalueren we de samenwerking en bepaal je zelf of je met mij nog een of meerdere ontwikkelcyclussen wilt doorlopen.

Mijn advies is om per ontwikkelcyclus aan maximaal 2 persoonlijke doelen te werken. Op die manier blijft het overzichtelijk en bereik je sneller resultaat.

Investering

Het buddy-traject is een op maat traject. Tijdens een telefonische afspraak maken we kennis en nemen we je wensen door. Op basis daarvan maak ik een offerte.

Ook voor jou!

Deze doelgerichte coaching is geschikt voor iedere nieuwe of ervaren leerkracht of docent, die werkzaam is in het VO of MBO  en zich professioneel wil ontwikkelen met zichtbaar resultaat.

Trainer & Coach

Janet van Mil
Janet van MilProfessioneel Trainer, Coach en eigenaar van LeerLust
Janet begeleidt en coacht docenten voor de school van morgen.