Online training Scrum in de klas

Leer leerlingen echt samenwerken!

Binnen 3 maanden leer je alles over de Scrum methodiek, jouw visie op leren, succesfactoren en uitdagingen, wat je nodig hebt om te Scrummen, hoe je een goed Scrum project schrijft, hoe je werkt aan positieve groepsvorming en hoe Scrum bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen.

Stap voor stap begeleid ik jou door de onmisbare elementen om succesvol aan de slag te gaan met de Scrum methodiek in de klas. Een krachtige methodiek om leerlingen toekomstbestendig op te leiden. Daar waar ik klas schrijf, bedoel ik leeromgeving. Dat kan dus overal zijn. En daar waar ik leerling schrijf, kun je ook student lezen. Deze training is namelijk geschikt voor docenten die werken in het voortgezet- of middelbaar beroepsonderwijs.

Alle modules zijn opgebouwd op basis van de officiële Scrum theorie, door mij vertaald voor het onderwijs en verreikt met jaren ervaring die ik heb opgedaan bij het begeleiden van onderwijsteams die werken met Scrum in de klas. Daarnaast deel ik onderwijskundige inzichten met je, wat de training extra waardevol maakt. Je leert natuurlijk hoe je Scrum toepast in je eigen onderwijspraktijk, maar ook hoe je zorgt voor positieve groepsvorming en hoe je een effectief Scrum project ontwikkelt. Wist je dat het schrijven van een project helemaal niet veel tijd hoeft te kosten?

Ik weet zeker dat je na afloop super enthousiast bent en niet kan wachten om alles wat je geleerd hebt direct toe te passen in je eigen onderwijspraktijk!

Wist je dat samenwerken in de klas is aangemerkt als effectieve interventie op de menukaart van het Nationaal Programma Onderwijs?

Herken je dit?

Als docent en studieloopbaanbegeleider in het mbo heb ik leerlingen veel samen laten werken. Dat viel niet altijd mee. Leerlingen werkten wel met elkaar, maar ze verdeelden het werk en brachten dat samen. Er was geen sprake van echt samenwerken. Ook waren leerlingen regelmatig afwezig of was er gedoe in de groepjes. Ik had het gevoel dat ik harder aan het werk was, dan de leerlingen!

Totdat ik Scrum ontdekte. Eerst heb ik ermee gewerkt in het docententeam om onze onderwijskwaliteit te verbeteren, maar al snel ging ik er ook mee aan de slag in de klas. Natuurlijk was niet alles in een keer opgelost, maar al snel zag ik dat leerlingen eigenaarschap gingen pakken voor hun eigen leerproces. Er werd ook echt samengewerkt, waardoor de kwaliteit van de eindproducten die leerlingen opleverden veel beter was. Bovendien kon ik ze veel beter begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling.

Ik weet zeker dat het jou ook lukt!

Je kunt een leerling vandaag iets leren, maar als je zijn nieuwsgierigheid kunt prikkelen zal hij zijn hele leven blijven leren.

Inhoud van het programma

Lees hier alles over de inhoud van het trainingsprogramma Scrum in de klas!

Modules

De training bestaat uit 5 modules met in totaal 20 lessen. Iedere module heeft eigen werkboeken, templates of voorbeelden. In de invulbare pdf’s staan leuke activerende opdrachten, die je helpen om direct aan de slag te gaan met alles wat je leert.

Leren op je eigen tempo

Ik raad aan om ongeveer 3 maanden uit te trekken voor de training. Je leert echter helemaal op je eigen tempo en hoewel er een logische opbouw in de training zit, kun je de modules volgen op een volgorde naar keuze. Je krijgt 3 keer toegang tot een live coachsessie via Zoom in groepsverband. Van tevoren kun je vragen insturen, die ik dan behandel tijdens de Q&A sessie. Ook krijg je de mogelijkheid om intervisie te plegen met andere deelnemers. Kun je er niet bij zijn? Geen probleem. Je kunt gewoon je vragen insturen en ik neem de sessie op, zodat je het later terug kunt kijken, wanneer het jou uitkomt.

Learning Community

Als je kiest voor deze training, word je ook lid van de Learning Community. Hoe leuk is dat? Zelfs na het afronden van de training, blijf je lid van de Community en houd je toegang tot alle modules, inclusief de updates! Op dit platform stel je je vragen en kun je met collega’s in het onderwijs brainstormen over ingewikkelde vraagstukken. Leren van en met elkaar! Handig voor als je straks aan de slag bent en tegen dingen aanloopt. Samen hebben we wel honderden jaren ervaring!

Dit ga je leren

In 5 modules leer je praktisch alles om succesvol aan de slag te gaan met Scrum in de klas. Binnen 3 maanden leer ik je wat de Scrum methodiek inhoudt, wat jouw visie op leren is, wat de succesfactoren en uitdagingen zijn, wat je nodig hebt om te Scrummen, hoe je een goed Scrum project schrijft, hoe je werkt aan positieve groepsvorming en hoe Scrum bijdraagt aan de persoonlijke ontwikkeling van leerlingen. Scrum is een krachtige methodiek om leerlingen toekomstbestendig op te leiden. Deze training is concreet en direct toe te passen in je eigen onderwijspraktijk.

Modules

 1. Introductie; hoe de training werkt
 2. De basis op orde; achtergrondinformatie Scrum, visie op leren, succesfactoren en uitdagingen
 3. Scrum elementen; alle vereiste Scrum onderdelen, de Scrum ceremonies, benodigdheden en hoe je een goed project ontwikkelt
 4. Team Work; positieve groepsvorming en teams maken
 5. Quiz; je sluit af met een quiz en na afloop ontvang je een certificaat!

Dit is wat je kan verwachten van de online Scrum in de klas training

De online training Scrum in de klas is een leerzaam en erg waardevol programma. Dit is wat je allemaal krijgt:

 • 5 modules met 20 lessen, waarmee je leert hoe je de Scrum methodiek toepast en er direct mee aan de slag gaat in je eigen onderwijspraktijk
 • Toegang tot de besloten Scrum Learning Community, waarin je leert met en van gelijkgestemden uit het onderwijs
 • Elke 3 weken een live coachsessie in groepsverband via Zoom (totaal 3 sessies van ongeveer 1 tot 1 ½ uur). Dit wordt ook opgenomen, voor als je er niet bij kunt zijn

En daarbij krijg je onbeperkt toegang!

Dat betekent dat je na 3 maanden toegang blijft houden tot ALLES (+ toekomstige updates, zodat je altijd de actuele kennis bij de hand hebt). Je volgt alles dus op jouw eigen tempo.

Voor wie is het programma geschikt?

Dit programma is geschikt voor docenten in het voortgezet- en middelbaar beroepsonderwijs, die hun leerlingen toekomstbestendig willen opleiden. Docenten die hun leerlingen beter willen laten samenwerken op een projectmatige manier.

Het is perfect voor jou als:

 • Je leerlingen meer eigenaarschap wilt geven over hun eigen leerproces
 • Je alles wilt leren over het succesvol inzetten van de Scrum methodiek
 • Je leerlingen wilt ondersteunen bij het ontwikkelen van 21ste -eeuwse vaardigheden
 • Je tijd over wilt houden om leerlingen individueel en in groepjes te begeleiden
 • Je leerlingen wilt helpen bij hun persoonlijke ontwikkeling
 • Je projectmatig wilt werken in de klas

Dit levert de training je op

 • Je weet hoe je de Scrum methodiek kunt toepassen
 • Je weet wat je nodig hebt om te werken met Scrum
 • Je hebt een stappenplan van hoe je per les aan de slag gaat met Scrum
 • Je weet waar een goed project aan moet voldoen
 • Al tijdens de training ontwerp je een Scrum-project en een Scrum bord
 • Je laat leerlingen beter en effectiever samenwerken
 • Je biedt de juiste ondersteuning om leerlingen te begeleiden bij hun persoonlijke ontwikkeling

What a child can do in cooperation today, he can do alone tomorrow. Lev Vygotsky

Zo werkt de online training Scrum in de klas

Nadat je je hebt aangemeld krijg je direct je inloggegevens en heb je toegang tot de 5 modules. Jij volgt de modules volledig op eigen tempo. Mijn advies is om elke week een paar uur in jouw agenda te blokken om aan de Scrum methodiek te werken door de opdrachten en lessen direct te implementeren in je onderwijspraktijk. Binnen 3 maanden rond je dan de online training Scrum in de klas af en heb je een stevig fundament neergezet voor toekomstbestendige lessen.

Je kunt jouw vragen stellen in de besloten community en elke maand is er een live sessie waar je bij kan aanhaken (in totaal 3!!!) en waar je vragen beantwoord worden. Ook heb je de mogelijkheid om intervisie te plegen met gelijkgestemde docenten. Je doet het dus niet alleen. Nee, we doen het samen!

Investering

TIJDELIJKE ACTIE

Je kunt nu tijdelijk gebruik maken van een speciale aanbieding met hele hoge korting!

De online training Scrum in de klas boek je nu van € 699,-

voor slechts € 419,- incl. btw (40% korting!)

 • 3 maanden online training Scrum in de klas
 • Toegang tot 5 modules met 20 lessen
 • 3 keer online coachsessie in groepsverband met Janet
 • Onbeperkt toegang
 • Lid van de Scrum Learning Community
 • Bonus module: Didactisch coachen

Trainer & Coach

Janet van Mil
Janet van MilProfessioneel Trainer, Coach en eigenaar van LeerLust
Janet begeleidt en coacht docenten voor de school van morgen.